منتديات الملكة سما
منتديات الملكة سما
منتديات الملكة سما
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات الملكة سما


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

( اللَّهُ لا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلا نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَلا يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ ) [البقرة:255]


 

 فلفل محشي بالرز واللحمه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الملكة سما
صـــاحبة المـنتدى

صـــاحبة المـنتدى
الملكة سما


عدد المساهمات : 13493
نقاط : 22734
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 11/08/2010
الموقع : https://samaa5.yoo7.com/u2
فلفل محشي بالرز واللحمه  2812_md_13329218931

فلفل محشي بالرز واللحمه  Empty
مُساهمةموضوع: فلفل محشي بالرز واللحمه    فلفل محشي بالرز واللحمه  Emptyالأحد أكتوبر 09, 2011 12:56 pm

فلفل محشي بالرز واللحمه  Edxcec


مقادير:


  • 6 حبات فلفل
  • 1/ 4 كيلو لحمة مفرومة
  • 6فصوص ثوم مهروسة
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة
  • ملعقة صغيرة بهارات
  • ملعقة صغيرة قرفة
  • 4 حبات طماطم
  • 2 كوب رز
  • ملح وفلفل
  • 2 ملعقة صغيرة نعناع مجفف

لعمل الصلصة:


  • 4 ملاعق كبيرة صلصة طماطم
  • 1/ 4 كيلو طماطم
  • 6 فصوص ثوم
  • 1/ 2 كوب ماء
  • ملح وفلفل
  • 2 ملعقة صغيرة نعناع مجفف
  • 1/ 2 كوب نعناع طازج مفروم



الطريقة:
لتحضير الحشوة:
- اغسلي الرز وانقعيه شوية، وبعدين سيبيه يتصفّى.

- شوّحي الرز في الزبدة لمدة 3:2 دقائق، وبعدين ضيفي عليه التوابل (البهارات والقرفة والملح والفلفل).

- قطّعي الطماطم مكعبات، وحطّيها على الرز ومعاها الثوم المفرروم والنعناع المجفف.

- بعد كده حطّي اللحمة المفرومة، وقلّبي الخليط كويس أوي.

- حضّري الفلفل بإنك تقطّعي رؤوسها وتنظفيها من الداخل، وممكن تمسحيها من الداخل بقليل من الملح.

- احشي الفلفل بالخلطة، وغطّي كل حبة فلفل بشريحة طماطم، وبعدين بالرؤوس اللي قطعتيها منها.

لعمل الصلصة:
- افرمي الثوم وشوّحيه في الزبدة، وبعدين حطّي عليه الطماطم بعد ما تقشّريها وتفرميها.

- دوّبي صلصة الطماطم في الماء، وبعدين ضيفيها على الثوم والطماطم.

- حطّي النعناع المجفف والطازج وتبليها بالملح والفلفل، وسيبيها تتسبّك لمدة 10 دقائق.

- رصّي الفلفل المحشي في صينية فرن عميقة، وبعدين صبّي الصلصة عليها وغطي الصينية بورق الفويل.

- دخّليه فرن ساخن على درجة حرارة 180، وسيبيها لحد ما الفلفل والرز يستوي.

- قدّميها مع الصوص، بالهنا والشفا.


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فلفل محشي بالرز واللحمه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شاورما الفراخ واللحمه
» شاهد فيلم فلفل ... كامل
» المجدرة بالرز مع سلطة الخيار بلبن
» بتنجان محشي كفته ....
» طريقه عمل محشي البطاطس بالارز

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات الملكة سما :: ®––•(-•قســم آلآســره •-)•––© :: منتــــــدى آشهـى آلآكــلات-
انتقل الى: