عدد المساهمات : 1744 نقاط : 2586 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 31/07/2011 العمر : 35
موضوع: اللخم اوالصيد المالح الثلاثاء مارس 13, 2012 4:40 am
اليوم حبيت ابداء باللخم اوالصيد المالح يسمونه والحضارم المغتربين اكيد بيعرفوها والحقيقه اني ما اعرف اطبخها هههههههه وحبينا ناكلها طبخها زوجي وهو فنان فيها بلا طول سيره نبدا بسم الله المكونان بصل مقطع اللخم قطع صغيره بطاطس مقطعه مكعبات طماطم فلفل اخضر وثوم وشوي صلصه وهذي صورتهم </IMG> نضع البطاطس فى طاسه فيها مويه على النار ونسلقها نصف سلقه </IMG> وهذا صوره اللخم او الحوت المالح من قريب </IMG> نحط الطماطم والفلفل الاخضر والثوم وشوي صلصه طماطم وشوي ماء فى الخلاط حتى تتكون لدينا صلصه </IMG> نقطع اللخم ونبعد منه الجلد طبعا ابو الشباب الله يحفظه بعده وهو لسه مافار لكن احنا لازم نفوره اولا ونحطه فى طاسه مع ماء وعلى النار نصف نضج </IMG> فى قدر على النار نحط البصل مع شويه زيت او سمن ونشوحه لحد مايصفر تم نضع الصلصه ونتركه يتسبك مع اضافت نصف ملعقه صغيره كمون مطحون وبهارات مشكله ورشه ملح لا تكترو ملح لان السمك مالح ونتركه يتسبك ونضيف عليه البطاطس والخم بعد تصفيه الماء منهم واضافت شويه ماء للطبخه </IMG> هذا البصل </IMG> وهنا بعد ما حطينا كل المكونات ونتركها تتسبك ربع ساعه مع التشيك اذا تبغى شوي ماء
</IMG> وهنا بعد ما غرفتها بالصحن يممممممممي مشهي ولا يقام تسلم ايده ابو الشباب </IMG> وهذا صوره لعشانا المتواضع الله يكرم النعمه </IMG> ارجو ان الشرح يكون مفهوم واعذروني على اي تقصير وما اطلب اللى الداع بالدريه الصالح لنا ولكم وسلامتكم